De Onderlingen

Wat is een coöperatie?
Een groot verschil ten opzichte van andere bedrijven is dat een coöperatie geen aandeelhouders heeft. Een coöperatie heeft leden. Zij zijn gezamenlijk eigenaar van de coöperatie. Ook heeft een coöperatie geen winstoogmerk, ze hoeft immers geen aandeelhouders tevreden te houden. Het doel is juist om de belangen van de leden te behartigen. 

Wanneer ben ik lid van de Onderlingen?
Zodra je een of meerdere brandverzekeringen (inboedel, opstal, gebouwen etc.) sluit van de Onderlingen, ben je automatisch lid. Hier hoef je niets voor te doen. Sluit je alleen andere verzekeringen of loopt jouw brandverzekering via de Onderlingen bij een andere maatschappij? Dan ben je geen lid, maar klant. Uiteraard krijg je dezelfde service en zijn wij net zo trots op onze klanten als dat wij zijn op onze leden. Het verschil is wel dat je dan geen inspraak hebt en geen toegang hebt tot de Algemene Ledenvergadering. 

Wat is premierestitutie?
Een van de kenmerken van onze coöperatie is dat wij geen winstoogmerk hebben. Maken wij in een jaar toch winst en zijn onze reserves voldoende, dan keren wij het meerdere uit aan onze leden. Dat noemen wij premierestitutie. Ook hier hoef je niets voor te doen, want wij sturen je altijd een bericht als wij overgaan tot premierestitutie. 

Wat is een Ledenraad?
De Ledenraad is een belangrijk orgaan binnen onze coöperatie. Namens onze leden geeft de Ledenraad advies aan de directie. De Ledenraad denkt actief en kritisch mee en versterkt De Onderlingen doordat zij elk unieke kennis en ervaring hebben.
 
De voornaamste taken van de Ledenraad zijn:
  • Het vaststellen van de jaarrekening;
  • Het mede bepalen van de winstbestemming;
  • Het benoemen en goedkeuren van nieuwe Ledenraadsleden;
  • Inspraak in de algemene gang van zaken en adviseren van de directie (gevraagd en ongevraagd);
  • Signaleren of De Onderlingen zijn coöperatieve rol op een juiste wijze vervult als betrokken verzekeraar en financieel dienstverlener.
Benieuwd wie er in de Ledenraad zitten? Klik dan hier!

Hoe kan ik mij aanmelden voor de Ledenraad?
Interesse in de Ledenraad? Leuk! Bekijk hier onze vacature en laat je gegevens achter. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op om een kennismaking in te plannen. Let op: om lid te worden van de Ledenraad is het een vereiste om één of meerdere brandverzekeringen bij de Onderlingen te hebben ondergebracht. Zie ook 'wanneer ben ik lid van de Onderlingen'. 

Contactformulier

Cookie instellingen