Schade melden

Schade? Samen lossen we het op!
Een brandje in de keuken, kapotte ruiten, afgewaaide dakpannen: een schadegeval is nooit prettig. Vooral als het uiteindelijk ook nog leidt tot financiële narigheid. Daarom gaan we bij De Onderlingen heel zorgvuldig om met het behandelen van schades. Maar wat zeker zo belangrijk is: we doen het samen, zoals het hoort bij een coöperatie. Door zoveel mogelijk zelf op te lossen, verlagen we de totale schadelast. En daar worden we als verzekerden allemaal beter van.

Is er sprake van nood of niet? 

Direct (online) melden

Inboedel of opstal

Heb je een schade aan je inboedel of aan je opstal en wil je dit direct aan ons melden? Gebruik dan deze formulieren: Liever een formulier downloaden en versturen per mail of post? Maak dan gebruik van deze formulieren:

Schade door of met een voertuig

Heb je een schade met of aan jouw voertuig? En wil je deze schade melden? Dan kun je volgende formulieren gebruiken: Let op: veel verzekeraars hebben ook een ingevuld Europees Schadeformulier nodig. Heb je deze terplekke ingevuld? Scan deze dan en stuur deze direct mee met jouw schademelding. Zo kunnen we jouw schade zo vlot mogelijk afwikkelen.

Heb je deze nog niet ingevuld? Gebruik dan onderstaande links om dat alsnog te doen:
Online (via computer, tablet of app voor telefoon)
Digitaal formulier (invulbare PDF)
Printversie

Sleepdienst of ruitschade auto
Is er met spoed een sleepdienst nodig? Op jouw groene kaart staat het telefoonnummer van de hulpdienst waarbij jouw verzekeraar is aangesloten. Wanneer je een schade hebt aan de ruit van jouw auto én je hebt dekking voor ruitschade (Twijfel je? Bel ons dan even), kun je op de groene kaart ook de ruithersteller vinden waarmee jouw verzekeraar een samenwerking heeft. In de meeste gevallen zal deze ruithersteller de schade, op vertoon van de groene kaart, ook rechtstreeks met de verzekeraar afwikkelen en ons op de hoogte brengen. 
 

Reis of annulering

Heb je schade tijdens jouw reis? Of jouw reis moeten annuleren? Gebruik dan de volgende formulieren om jouw schade bij ons te melden: Let op: veel verzekeraars vragen naast de algemene schademelding ook een ingevuld exemplaar van het 'formulier voor de reis en annuleringsverzekering'. Om jouw schade zo snel mogelijk af te kunnen wikkelen vragen we je die meteen bij het doen van jouw melding mee te sturen. 


Overige schades

Staat jouw verzekering er niet tussen? Dan kun je gebruik maken van:

Waar kan ik mijn schadeformulier heen sturen?

Veel schades kun je digitaal melden, via één van de formulieren. Die komt dan automatisch op de juiste plek terecht. Kan dat (nog) niet voor jouw schade of wil je liever jouw schade op een andere wijze melden? 
Stuur dan het ingevulde formulier naar schade@onderlingen.nl. Gebruik eventueel de PDF Scanner in onze Onderlingen app om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Stuur je het formulier liever per post? Dat mag naar Antwoordnummer 19005, 2810 VN Schoonhoven. En uiteraard ben je van harte welkom om het formulier af te geven op één van onze drie vestigingen. 

En heb je vragen vragen over een formulier en het invullen hiervan?
Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag. 

 

 

Cookie instellingen