Hendrik Jan Gorter

Ik ben Hendrik Jan Gorter (geboren 16 maart 1959) en sinds 1 maart 2020 lid van de Raad van Commissarissen van De Onderlingen in de rol van secretaris. 

Getrouwd met Rinske Hoekstra en vader van drie kinderen, één zoon en twee dochters. Woonachtig in Oldemarkt. Na mijn studie bedrijfseconomie in Groningen ben ik achtereenvolgens werkzaam geweest bij de Nationale Investerings Bank in Den Haag als accountmanager scheepvaart, als commercieel directeur bij de Rijnlandse Hypotheekbank in Utrecht, als directievoorzitter bij Bank Bercoop in Oldeberkoop en als algemeen directeur bij de Noord Nederlandse Trustmaatschappij te Groningen.

Sinds 2012 zelfstandig financieel-strategisch adviseur voor diverse opdrachtgevers en actief als toezichthouder (onder meer bij het Friese Energiefonds, het Waarborg Vastgoedfonds, De Laatste Eer Uitvaartverzekeringen en drie S2 Vastgoedfondsen). Daarnaast heb ik een aantal zorgvastgoedfondsen opgezet, waarvoor ik tevens het financieel beheer uitvoer.
 
Binnen de Raad van Commissarissen bij De Onderlingen vervul ik de rol van secretaris (verzorg de notulen van het overleg tussen Directie en Commissarissen) en richt mij primair op de onderwerpen: financiën, risk en compliance.

Als boerenzoon ben ik opgegroeid met de coöperatieve gedachte van het naboarschap. Je doet het samen voor elkaar. Iets wat ik terug vind bij De Onderlingen. Samen met de directie, medewerkers en mijn medecommissarissen wil ik een bijdrage leveren aan de continuïteit van een (financieel) gezonde organisatie en een excellente dienstverlening voor de leden van De Onderlingen.
 

Cookie instellingen