Commercieel Directeur (40 uur per week)

Bij de onderlinge verzekeringsmaatschappij “De Onderlingen” verzekeren wij op coöperatieve basis. Dat doen wij al sinds 1897. Betrouwbaarheid, deskundigheid en solidariteit zitten in ons DNA als zelfstandig verzekeraar en als onafhankelijk financieel adviseur.
En bovenal werken wij zonder winstoogmerk. Wij vinden dat je als verzekeringsmaatschappij het vertrouwen van je klanten moet verdienen, door goede producten te leveren tegen een schappelijke prijs. Bij De Onderlingen ben je geen klant, maar lid van een vereniging van mensen met hart voor elkaar en de regio. Wij bedienen meer dan 5.000 leden en hebben een premievolume van meer dan 3 miljoen euro. Daarnaast bemiddelen wij ook als tussenpersoon in verzekeringen.

We zijn gevestigd in Lekkerkerk, Benschop en Schoonhoven, waar we iedere dag met 20 collega’s samenwerken aan een optimale klanttevredenheid.

Meer weten over de Onderlingen? Kijk dan hier. Wil je vast weten wie jouw collega's worden? Check dan deze pagina.

In verband met het vertrek van de huidige commerciële directeur zoeken wij een:
 

Ervaren en doelgerichte directeur met een commerciële drive die graag wil bijdragen aan onze groeiambitie.

 
Wat ga je doen?
In je rol als commercieel directeur ben je verantwoordelijk voor de bepaling -en uitvoering van het commerciële beleid. Je zorgt voor het opstellen van een haalbaar commercieel plan, waarbij je vroegtijdig de invloed van externe gebeurtenissen, wijzigende wettelijke regelingen en marktveranderingen onderkent en daarop anticipeert.

Vanzelfsprekend ben je verantwoordelijk voor het realiseren van onze commerciële doelstellingen samen met jouw team, dat bestaat uit 11 mensen. Bij bepaalde klanten ben je nauw betrokken en verantwoordelijk voor het relatiebeheer. Tevens leg je de focus op groei en voer je concrete acties uit, op basis van het commercieel plan, om deze groei te kunnen realiseren. Daarnaast vertegenwoordig je “De Onderlingen” actief in uiteenlopende (lokale) netwerken en bijeenkomsten.

Voor jouw team ben je een coachend leider, waarbij je op een verbindende en resultaatgerichte wijze leidinggeeft aan de commercieel medewerkers. Het uitgangspunt is dat jouw team altijd handelt vanuit de commerciële doelstellingen in combinatie met een optimale klantbeleving en klanttevredenheid. Daarnaast ben je actief bezig met de ontwikkeling van je medewerkers en zorg je ervoor dat ze kunnen blijven leren in hun rol, zodat ze de klantverwachting iedere keer weer kunnen overtreffen. Om je medewerkers hierin optimaal te kunnen faciliteren zorg je voor een prettig en positief werkklimaat, waarbij medewerkers zich vrij voelen om elkaar aan te spreken en van elkaar kunnen leren.
Samen met de algemeen directeur vorm je de statutaire directie. De directie opereert binnen het door het bestuur vastgestelde directiestatuut.
 
Wat kun je van ons verwachten?
 • Een informele en fijne werkomgeving met oog voor onze medewerkers.
 • Een rol met impact waarin je veel invloed hebt op de groei van onze organisatie;
 • Een goed salaris van circa €6.500 bruto per maand, dit hangt af van wat je ons komt brengen;
 • Vakantiegeld;
 • Pensioensregeling;
 • Een 13e maand;
 • 38 vakantiedagen;
 • (Elektrische) auto van de zaak.
 
Wat verwachten wij van jou?
 • Minimaal HBO-werk- en denkniveau;
 • Wft-diploma’s conform vakbekwaamheidseisen met PE certificaten;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare commerciële ervaring in de zakelijke dienstverlening;
 • Je kiest voor een duidelijke strategie en daarin ben je besluitvaardig in de keuzes die je hierin maakt t.a.v. onze groeiambitie.
 • Je bent een energieke people manager met een luisterend oor voor jouw medewerkers.
 • Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring en je bent sterk in het leiden van veranderingsprocessen;
 • Je bent een echt teamspeler die het als een doel ziet om gezamenlijke ambities te verwezenlijken.
Wil jij deze kans niet voorbij laten gaan?
We kijken uit naar je reactie en horen graag waar jij denkt dat deze rol, onze organisatie en jouw ambitie elkaar raken. Mail je motivatiebrief en CV naar Kirsten de Roo, via kirsten@pulserecruitment.nl. Binnen twee werkdagen ontvang je dan bericht over de voortgang van de procedure.
Heb je vragen? Neem dan contact op met Kirsten via telefoonnummer +31 6 41 21 30 22.
 
Cookie instellingen